subota, 31. ožujka 2012.

Bila jednom...



...jedna djevojčica. I kao sve djevojčice njezine dobi, poželjela je naučiti kuhati. No, nije imala gdje. Mamina kuhinja bila je prevelika, preširoka, previsoka, prekomplicirana, ma baš joj nikako bije bila po mjeri.
I tako je ona, dan za danom, gledala gdje bi ugrabila neki kutak za svoj kulinarski trenutak. Posuđivala je mamino suđe, kuhače, pregače ali to jednostavno nije bilo to. 
Dani su prolazili, stiglo je proljeće, stigao je i njen rođendan. Dragi gosti su znali da maloj kuharici nedostaje posuđe pa su to i donijeli, zamotano u šarene papire. bilo je tu svega: od servisa za čaj, lonaca, tava,do košare za piknik...Nigdje kraja njenoj sreći!!! 
Ali, gdje sada s tolikim suđem? Kako to pospremiti a da maloj domaćici bude sve uredno i pri ruci? E tu je nastupila mama i obećala svojoj djevojčici napraviti naaaaajljepšu kuhinjicu....i tako je i bilo: uz malo boje i par rekvizita iz domaće "ropotarnice" kartonska kutija je pretvorena u kuhinju! I sve to (ako izuzmemo posuđe koje je dobila na dar) nije koštalo više od 60-tak kn....

Uostalom slike govore same za  sebe...:)
 
"Mala žuta kuhinjica"

 
...vrele poklopce uvijek uzimati u rukavici...!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 




Što se danas fino kuha?

"Operite ruke, ručak samo što nije gotov!"

Ako se netko odluči izradi ovakvu kuhinju i zatreba savjet kod izrade - tu sam :)


4 komentara:

  1. hvala, već razmišljam da napravim nešto slično od drveta :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Dream kitchen. Moja mladja cerka bi poludela od srece! Bozanstveno!

    OdgovoriIzbriši
  3. Kad se setim koliko sam kao mala želela neku svoju kuhinjicu , mogu samo zamisliti koliko je devojčica bila srećna kada je dobila svoju :) bravo za mamu!

    OdgovoriIzbriši